streda 3. júla 2013

Faux pas: Mať štekle a nevedieť na nich chodiť

Rozhodla som sa, že pridám novú rubriku s názvom faux pas. Bude obsahovať veci, ktoré keď vidím v slovenských uliciach idem oslepnúť a nestačím krútiť hlavou, ako môže niekto s nimi výjsť z domu.
Som zvedavá, čo vy na to.
BTW: Dúfam, že nebudem až príliš sarkastická. :D

Takže ako prvé, som sa rozhodla napísať o babách (mladých či starých), ktoré sa pretŕčajú na vysokých opätkoch a pritom na nich ani zďaleka nevedia chodiť. Teraz v lete je to veľmi aktuálna téma pretože mestá zaplnili lodičky a  vysoké sandáliky.





Neviem prečo mámy my baby zaužívané, že keď máme topánky na vysokom opätku sme automaticky sexi. Ja uznávam, že nám zvyšujú sexappeal (veď aj preto ich nosím :D), ale iba tým, ktoré na nich vedia chodiť. Žasnem pri chôdzi à la bocian alebo káčer. Klaun na chodúľoch chodí ladnejšie než ony. Proste pohľad na nezaplatenie.  Len čakám, kedy naberú smer do najbližšieho sĺpa alebo jamy a o ďalší trapas je postarané.



A samozrejme, čím sú topánky vyššie, tým lepšie. Je jedno, že sa na nich idú pomaly zabiť, ale veď čo- pre krásu sa trpí. To, že takisto trpia oči okoloidúcich je nepodstatné.


Viete, ako zistíte, že výška topánok je už ,,cez" ?
Tak ako prvé, ak sa v nich nedokážete postaviť na špičky, rovno na ne zabudnite. Taktiež ak v nich nedokážete stráviťaspoň 10-20 v stoji, tiež sa s nimi môžete rozlúčiť.




Topánky na vysokom opätku sa dajú pekne nahradiť tými na nižšom. Veď dnes už je taký široký výber, že určite sa nájdu aspoň jedny, dve, ktoré by sa vám páčili.



No ak naozaj nemôžete žiť ,,bez pohľadu z výšky" ale tá chôdza vám predsa len neide, siahnite aspoň po  platformách. Poskytujú menšiu záťaž na nohu, takže sa v nich chodí jednoduchšie ako na opätkoch. 

A čo vy? Uprednostňujete topánky na nižšom alebo vyššom opätku?

Zdroje fotiek: levice.olx.sk, aliexpress.com, bharatmons.com, geardiary.com, uk.accessorize.com, totochcem.sk

6 komentárov:

  1. No mne sa práveže topánky na nizkom opetku nepacia, ked uz opetky tak aspon nejake vyssie. ja na nich tiež neviem chdoit, ale chcela by som pretoze som dost nizka, tak by som si to mohla aj dovolit, ale najprv by som musela asi nabehat kilometre po dome aby som sa v tom naucia chodit. a ked uz tak tak by som si kupila sandaliky, nech aspon ten ramienok drzi nohu ..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Poznám dosť ľudí, čo najprv nevedeli chodiť na vysokých, ale postupom času sa naučili. Takže ako hovoríš- len trochu praxe a zvládneš to. :)
      Ja tiež uprednostňujem topánky na vysokom opätku s ramienkom. Istota je istota. :)

      Odstrániť
  2. Čo sa mi nasmejeme, keď ideme po meste, no nie? Niektoré sú fakt na nezaplatenie. Topánky krásne, len tá chôdza už je horšia. Mali by začínať od malých opätkov a postupne ich zväčšovať a nie na prvý šup 15 cm. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Prostě si nemůžu pomoct, ale na nízkých podpatcích se mi lodičky skoro žádné nelíbí :D
    Někdy, ale dá spíš zabrat chodník, a to pak může člověk chodit sebe lépe, ale na těch mini kachličkách ta chůze vypadat dokonale nebude :D A né vždy se tomu "super" chodníku dá vyhnout..

    Ale někdy se nestačím divit jak některé chodí..

    Aňul

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľa záleží od strihu aj od topánok, ktoré sú v ponuke. Napríklad ja hľadám dobré balerínky asi už 3 mesiace a stále nič.
      To máš pravdu, chodník a la mačacie hlavy je zabijak. :D Ale zas keď niektoré majú problém ísť aj po novo-urobenej ceste, tak to už je problém. :D

      Odstrániť