piatok 17. mája 2013

Tip: Etno



   Myslím, že to netreba nejako zvlášť oznamovať, pretože obchodné centrá nám ponúkajú množstvo tovaru s touto tématikou, no pre oneskorencov- etno vládne letu.




Etno sa v podstate dá definovať ako štýl- v tomto prípade obliekania, ktorý sa skladá z rôznych prvkov africkej alebo indiánskej kultúry. V histórii, sa za obdobie, kde sa najviac prejavil tento štýl, dá jednoznačne považovať éra hippies.


Čiže dominujú voľné a ľahké materiály, ako polyester. Z potlačí a farieb máme na výber naozaj pestrú škálu, no dominujú geometrické tvary všetkých farieb a farebných kombinácií, na aké si len spomeniete. Tiež sa tu na látkach využíva technika batiky, ktorá je skôr známejšia ako ombré efekt ( návod na ombré nechty TU ) Ako doplnky sa dá zvoliť bižutéria s pierkami (návod na pierkové náušnice Isabel Marant TU ) či čelenka do čela ( Akurát dnes som ju mala a môžem povedať, že každý chválil, ako dobre to vyzerá- takže preč s hanblivosťou a tým, že to tu nikto nenosí. Veď princípom módy je odlišovať sa a vyčnievať z davu, no nie?).




 


Ako som už vyššie spomínala, obchodné domy ako New Yorker alebo Gate predávajú naozaj veľký výber etno oblečenia. 
Teraz už len vybrakovať peňaženku a môže sa ísť na nákupný maratón. Imidž indiánky alebo ,,dieťaťa kvetov" čaká možno práve na vás. :)






BTW: Nechcem robiť reklamu, no presne takú istú sukňu len v svetlejšej farbe ako táto (lososovej), som si kúpila v pondelok v Gate.
 A taký istý alebo podobný (nepamätám si presne) top som videla v New Yorkeri.


Zdroje fotiek: moda.sk, luxurymag.cz, posh24.com, diva.aktuality.sk, emporiumbrands.com


2 komentáre: