utorok 23. júla 2013

Tip: Denim

Denim. Všade denim. Riflle, vesty, košele, kraťasy...V uliciach sa to len tak hemží džínsovinou. Áno, denim je in.
 Denim. Everywhere is denim. Jeans, waistcoats, shirts, shorts....In streets it is crowded by denim. Yes, denim is in.





Denim alebo džínsovina je súčasťou našich šatníkov už dlhú dobu, no len teraz prichádza obdobie, kedy sa z neho stáva módny kúsok. Už asi ani nejde presjť po ulici, bez toho, aby ste v nej niekoho videli.

Denim or in slovak language džínsovina is part of our wardrobes for a long time, but only now is coming a period, when denim is becoming a fashion must-have. I guess it´s impossible to go across the street without seeing someone dressed in it.
 
Popravde nie som veľký zástanca tohto štýlu. Džínsovina mi príde veľmi fádna a nevýrazna, preto je nevyhnutných pár výrazných doplnkov. Ale riflové košele a bundy mám rada.
Taktiež si myslím, že keď denim na viacerých kúskoch, tak aspoň v odlišnej farbe. Existujú aj veľmi pekné outfity v jednej farbe, ale nositeľ si musí dať pozor, aby jeho outfit nebol nudný, čo je tu bez nejakého naozaj výrazného doplnku, veľmi pravdepodobné.
If I should say the truth , I am not a big proponent of this style. Denim seems to me very drab and featureless, because it is necessary a few bold accessories. But I like denim shirts and jackets.
I also think, that if you want to wear denim on several pieces, than at least in different colour. There are very nice outfits in one colour, but wearer must be careful that his outfit wasn´ t boring, what is very probable without some really bold accessory.


Tento typ látky a oblečenie z neho je neformálne a ležérne, takže nič pre elegantých ľudí. Aj ked pár vyšperkovaných kúskov by sa dalo nájsť, je to skôr rarita.
This type of fabric and clothes made from this is unformal and casual, so it isn´t for elegant people. Although a few jewelly pieces can be found, but it is rather a rarity.

Ďalším mínusom je cena. Nikdy nepochopím, prečo veci z rifloviny sú také drahé. Týmito kúskami sú obchodné domy doslova preplnené, takže nie je problém nájsť pekné kúsky, ale možno pre niekoho bude problém nájsť v peňaženke sumu za tie kúsky.
Another minus is is a price. I wil never understand why things made from denim are so expensive. Shopping malls are literally crowded by these pieces, so it isn´t a problem to find nice clothes, but maybe for someone will be problem to find sum of money for those pieces in the wallet.


Takže áno, džínsovina je módna a nie len na rifliach. Myslím si, že tento pohodlný kúsok bude in ešte poriadne dlho.
 So, yes, denim is in fashion and not only at jeans. I think that this comfortable piece will be fashionable for a long time yet.


Zdroje fotiek/ Sources of photos: lemonchutney.com, www1.bloomingdales.com, montaignemarket.com,    blueisinfashionthisyear.com, style.mtv.com


10 komentárov:

  1. denim je skvelý keď sa vie pekne zladiť a byť trochu nápaditý. nie len obyčajné džíny na každý deň. ja osobne denim veľmi rada, hlavne bundy a vesty.
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Džínsy ani do toho veľmi nepočítam, lebo to mi už príde ako samozrejmosť. Ako hovoríš- pekne zladiť, inak mi príde ,,bežný".

      Odstrániť
  2. Já mám pocit, že denim snad nikdy nevyšel z módy :), ale už mi to příjde nenápadité, na běžné nošení je skvělý, ale taky potřebuji nějaký výraznější prvek, jinak se z outfitu stane velmi jednoduše stejnokroj. I když je v obchodech plno džín, tak ne všechny jsou tak kvalitní a pěkně ušité a při nákupu mám vždycky pomalu "trauma" byť nemám žádnou extra speciální velikost, někdy prostě jen chci aby nečouhaly na rubu šňůrky a bylo to hezky začištěné.... Taky mám moc ráda košile a líbí se mi i vestičky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pravda. Veľmi rýchlo to môže skĺznuť do rutiny. To poznám, tiež mám problém nájsť pre seba dobrú veľkosť. Väčšinou je mi všetko veľké. Nakoniec po pol dni v obchodoch mám depku a prázdnu tašku. :D

      Odstrániť
  3. Rifle nosím len ako nohavice a v jednej farbe. Nejakú bundičku tiež mám, ale veľmi ju nenosím. No na nohavice nedám dopustiť, sú pohodlné a príjemné. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jasné veď rifle, to je synonymum pre pohodlie. :)

      Odstrániť
  4. Interesating tips.... I love denim!!!!!
    Kisses doll!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Actually, they aren´t tips, only my opinion at denim. Because I always need something bold. :D

      Odstrániť