streda 8. mája 2013

Francúzsko

Predvčerom som sa vrátila z Francúzska. Ako som už spomínala, výlet bola organizovaný školou. Veľmi som sa na to tešila, no dosť ma to sklamalo. Tak po prvé sme mali hrozne málo času. Pripadala som si skôr ako na túre než na výlete. Potom sme nemali ani čas na nákupy. Jediné zmysluplné veci, ktoré som si kúpila sú sako a 2 šatky. Inak iba samé suveníry a blbôstky. Veď fotky uvidíte v pokračovaní. Ďalšie čo ma sklamalo, bolo počasie. Nebola nejaká veľká kosa no zase ani veľmi teplo. Napríklad prvý deň sme čakali v rade na Eiffelovku a normálne som otvárala oči čo mali ľudia na sebe. Jeden mal zimný kabát a rukavice a ďalší flip-flopy a šortky. Pritom počasie nebolo stvorené ani na jeden z týchto kúskov. Aspoň jedno veľké pozitívum, čo som tam našla bolo v móde. Mohli ste si na seba obliecť aj vrece a ľuďom to bolo úplne jedno. Turbany, mašličky vo vlasoch, rôzne crazy kreácie tam boli na dennom poriadku. Tu keby ste si niečo také dali na seba, ľudia by pozerali či ste z inej planéty.
Mohla by som o tom písať donekonečna, ale myslím, že vás skôr zaujímajú fotky ako moje dojmy. Tak tu ich máte.



Moje nákupy:

     
vysnívané prúžkované sako z H&M


červená šatka z pouličného stánku
  
         
čierno-biela pásikovaná šatka
tiež H&M
                   

vydania módnych časopisov Elle a Vogue vo Francúzsku



 nákupy v Disneylande





svetoznáme módne obchody:
ospravedlňujem sa za kvalitu, ale bolo to fotené z busu narýchlo
Dior
Chanel
viem, nie je tam vidno, čo je tam napísané
Ralph Lauren
toho chlapca si nevšímajte
Cartier
Michael Kors



neodpustím si aj zopár fotiek pamiatok
bazilika Sacre Coeur
                     
                          Blikajúca nočná Eiffelovka-blikala každú hodinu
Notre Dame zozadu
Eiffelovka v noci
    
Víťazný oblúk


Versailles
Louvre




 Dúfam, že som vás tými fotkami neunudila k smrti. :)


6 komentárov:

  1. Toho chlapca si nevšímajte! :D To si zabila. :D :D :D

    Páči sa mi červená šatka a sako je super, podľa mňa tie rukávy nie sú vôbec krátke. .D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Čo no :D ... hlavne, že je obchod vidno :D
    Ďakujem, no je veľmi hrubá, tkaže skôr na prechodné obdobie, ako na teraz. A sako uvidíme...ešte som ho poriadne nemala oblečené

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ty mluvíš francouzsky? Já taky! :) Je to krásný jazyk :) Závidím výlet do Francie, byla jsem tam, ale dávno, a ráda bych se znova podívala do Paříže :) Moc se mi líbí to proužkované sako :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak trochu :) No neviem, či sa to dá považovať za ,,rozprávanie". Učím sa ju iba 3 roky, takže žiadna sláva. Máme blbú učiteľku.... Áno je naozaj krásny, no ťažko zrozumiteľný......Výlet bol naozaj nezabudnuteľný, ale bolo hrozne málo času. Aj 1. deň bola kosa. No som rada, že som tam bola. :) ....Vďaka, to je moja srdcovka. :D Konečene po mesiacoch hľadania som ho našla. :)

      Odstrániť
  4. Francúzsko ma láka už veľmi dlho. Jazyk viem len úplne základy, ale veľmi by som sa ho chcela naučiť a najradšej sa tam presťahovať :D A sáčko je krásne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Môžem potvrdiť, že je to naozaj krásna krajina. Ver mi, aj ja mám nutkanie sa tam presťahovať :D ( a myslím, že nie len my, ale aj väčšina ľudí, čo ho navštívila). Jazyk znie úžasne ale nie je taký ľahký, ako angličtina, no dá sa zvládnuť. Teda dúfam, že ho zvládnem, keďže z neho chcem ísť maturovať. :)
      Ďakujem, veľmi sa z neho teším. :)

      Odstrániť